Voor jou

Je keek met spanning uit naar je eerste werkdag, je had er zin in, je was energiek, je had ambitie, je voorzag positieve ontwikkelingen in je loopbaan, je zocht plezier in je werk op, je wilde nieuwe dingen leren en goede, misschien wel de allerbeste, resultaten leveren. Je voelde je welkom in de organisatie en wist dat men vertrouwen in je had, JIJ was immers als allerbeste kandidaat voor deze functie geselecteerd.

 

 

Bij een dergelijke start van je loopbaan staan alle signalen op groen om duurzaam inzetbaar te zijn. Dit betekent immers dat je plezier in je werk hebt en resultaten boekt voor de organisaties waarvoor je tijdens je loopbaan werkt én dat deze organisaties je daarin faciliteren. Het werken aan werk, aan duurzame inzetbaarheid, begint daarmee op de eerste dag van elke loopbaan.

Waarom?

  • Heeft de passie die je voelde op de eerste werkdag plaats gemaakt voor sleur, routine of onzekerheid?
  • Wil je meer uit je loopbaan halen en ben je toe bent aan een volgende stap?
  • Heb je de ambitie om leiding te geven?
  • Wil je als leidinggevende je medewerkers stimuleren en ondersteunen op het gebied van duurzame inzetbaarheid?
  • Wil je werken aan het vergroten van je toegevoegde waarde, nu en in de toekomst, en daardoor minder afhankelijk zijn van je huidige baan?

Daarom, is het belangrijk om de regie in handen te nemen en je eigen duurzame inzetbaarheid te vergroten. Ook als leidinggevende is het belangrijk om je competenties voor het sturing geven aan de inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren.

Wat?

Als je aan de slag gaat met je duurzame inzetbaarheid is het belangrijk dat je je huidige situatie in kaart brengt en dat je bepaalt wat je wil bereiken. Duurzame inzetbaarheid is een optelsom van je kennis en competenties, je vitaliteit, je motivatie en je privé- en werkbalans. Hoe tevreden ben jij over deze gebieden? Voor leidinggevenden is het bovendien belangrijk om inzicht te hebben in de competenties en randvoorwaarden die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid.

ADDIC helpt om deze zaken inzichtelijk te maken en ook bij het bepalen van je doelen en prioriteiten. Als partner van het NPDI, Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid, beschikt ADDIC over diverse TNO gevalideerde tools die hierbij helpen.

Hoe?

ADDIC helpt je je doelen te bereiken door coaching en het bieden van handvaten afgestemd op jouw specifieke situatie. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van MBTI en NLP en van tools van het NPDI.

ADDIC biedt persoonlijke coaching op basis van maatwerk. Daarnaast kun je deelnemen aan coachtrajecten gericht op leiderschapsontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en loopbaan-coaching.

Het resultaat van met jezelf aan de slag gaan, is dat je merkt dat je veel meer mogelijkheden en kansen hebt dan je nu beseft.