Vergroot je waarde met je talenten!

Dit gun ik iedereen: medewerkers die tevreden en gelukkig zijn en daardoor waarde toevoegen aan organisaties die hen ondersteunen en bijdragen aan hun duurzame inzetbaarheid.

Ik ben ADDIC gestart om dit te faciliteren. Ik ga daarbij met medewerkers en organisaties op zoek naar hoe zij duurzame inzetbaarheid kunnen verbeteren. Het starten van de dialoog tussen medewerker en leidinggevende is hierbij de grootste quick win. Het bespreken van elkaars ervaringen en wensen op het gebied van vakkennis, motivatie, vitaliteit en werk-/privébalans draagt enorm bij aan duurzame inzetbaarheid.

Verder is mijn rol hierbij om de vraagstukken die er zijn uit te diepen, gezamenlijk oplossingen te vinden en, waar gewenst, de uitvoering te begeleiden en borgen. Organisaties hebben hiervoor al veel mooie tools in huis, maar vaak is er geen overzicht in wat er allemaal beschikbaar is, of worden de middelen niet gebruikt. Zo stellen steeds meer organisaties een budget voor duurzame inzetbaarheid beschikbaar voor hun medewerkers en wordt hier helaas weinig gebruik van gemaakt. Wellicht door onbekendheid met het budget op zich, of met de mogelijkheden die dit biedt.

Door ADDIC te starten vergroot ik mijn eigen duurzame inzetbaarheid. Ik kan zo werken aan mijn passie: medewerkers en organisaties die verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid nemen, begeleiden naar meer succes en plezier op de werkvloer. Dit betekent voor mezelf dat ik de vrijheid heb om mijn dagen zelf in te vullen. Gisteren ben ik bijv. om half negen thuis vertrokken naar een coachklant, daarna ben ik naar Leiden gereden om me bij TNO te laten informeren over het Nationaal Inzetbaarheidsplan met geweldige tools die ik wellicht ga inzetten. Om half acht ’s avonds kwam ik net op tijd in Roermond aan voor een inspirerende netwerkbijeenkomst van Fam!Bizz waar ik interessante nieuwe contacten hebt gelegd. Om kwart voor twaalf was ik weer thuis na te hebben rondgezworven door Zuid Limburg omdat de A2 was afgesloten. Al met al een hele drukke maar wel inspirerende dag.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

Voordeel van het ondernemerschap is dat ik vanochtend tijd voor mezelf kon nemen en heerlijk in het zonnetje heb gerend om daarna pas aan de slag te gaan met mijn Workshop Duurzame Inzetbaarheid en vanavond nog wat door kon werken, onder meer aan dit blog. Nadeel is dat de keuze voor het ondernemerschap ook met zich meebrengt dat de maandelijkse salarisstrook en daarbij behorende boeking op mijn bankrekening zijn vervallen. Ook dit hoort bij de keuze van het ondernemerschap.

Voor plezier en succes is het immers nodig om keuzes te maken en er met volle overgave aan te werken. Hoe is het met jou? Ervaar jij plezier en succes of heb je nog hulp nodig bij het maken van de keuzes in de juiste richting? Gun jezelf 18 minuten de tijd om je hierbij te laten inspireren door Mel Robbins.

Facebooktwitterlinkedin

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.