Wel of niet gebruik maken van een vertrekregeling, het blijft een moeilijke keuze.

Wel of niet gebruik maken van een vertrekregeling, het blijft een moeilijke keuze. Laat deze niet alleen van het financiële plaatje afhangen!

Onlangs stond in de krant dat de gemeente Eijsden-Margraten flink moet snoeien in het personeelsbestand. Dit betekent een verlaging van 10% van de loonsom. Het goede nieuws is dat vooralsnog geen gedwongen ontslagen zullen vallen. De gemeente biedt medewerkers van 60 jaar en ouder een vertrekregeling aan, wanneer hier voldoende gebruik van wordt gemaakt, wordt de besparing gerealiseerd.

De afgelopen jaren wordt er geregeld voor dit soort oplossingen gekozen. Als zowel werkgever als werknemer tevreden zijn over een vertrek met een dergelijke regeling, is dit een mooie oplossing. Er zijn altijd medewerkers die volmondig en met alle overtuiging “ja” zeggen wanneer ze dit aanbod krijgen. Het is ze van harte gegund! Echter, degenen die niet staan te springen voor een vertrekregeling staan voor een moeilijke keuze. Vaak wordt als eerste berekend hoe het financiële plaatje er voor de toekomst uit ziet. Ook voelt men druk van collega’s die jonger zijn en meer baanzekerheid hebben als de ouderen vertrekken.

 

Als je voor een dergelijke keuze staat, kijk dan verder dan deze zaken. Neem in je overweging mee hoe je toekomst eruit ziet als je blijft werken. Heb je voldoende motivatie en werkplezier? Sluiten je kennis en vaardigheden aan bij de veranderingen die voor de deur staan? Hoe is het met je gezondheid en met je privé- werkbalans? Bedenk ook hoe je toekomst eruit ziet als je gebruik maakt van een vertrekregeling. Hoe is je financiële plaatje dan, hoe ga je je tijd invullen en hoe wil je terug kijken op de vaak lange periode dat je bij deze werkgever hebt gewerkt?

Het is aan jou om hier een keuze in te maken die voor de lange termijn goed voelt. Zorg er in elk geval voor dat je een positieve invulling geeft aan het genomen besluit, dat kun jij alleen maar zelf. Als je je keuze alleen baseert op financiën, kan dit wel eens heel veel gaan kosten op andere gebieden!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.